Informatii pentru profesionisti

                      Fiecare dintre noi a observat modificari ale starii de dispozitie din viata de zi cu zi sau chiar de la o ora la alta. Toti am spus la un moment dat ca ne simtim „un pic deprimati”.
 

Depresia si anxietatea sunt cele mai intalnite probleme psihologice. Datele arata ca 60-70% dintre adulti experimenteaza simptome ale depresiei pe parcursul vietii.

Cei care sufera din cauza depresiei au o imagine general negativa despre ei insisi, despre lume si despre ce urmeaza sa se intample in viitor. Traiesc sentimente de tristete, sentimente de gol interior, indiferenta si pierderea interesului, vinovatie, lipsa de speranta, adesea sunt ingrijorati si tensionati fara sa stie de ce, se simt obositi majoritatea timpului si sunt lipsiti de energie, au dificultati de concentrare si de memorare, apar schimbari in programul de somn si in cel alimentar – de cele mai multe ori apetitul scade dar sunt si cazuri in care exista cresteri in greutate. Pierderea interesului pentru activitatea sexuala si gandurile referitoare la moarte sunt simptome ale starii de depresie.

 

Psihoterapia cognitiv-comportamentala este un tratament validat stiintific menit sa te ajute sa identifici procesele mentale care te mentin intr-un tipar de gandire si iti provoaca starile afective de depresie.

 

Atelierul de Psihologie vrea sa te ajute sa invingi problemele legate de anxietate, stres sau depresie oferindu-ti instrumente precise pentru practicarea terapiei cognitiv-comportamentale acasa. Chiar si dupa incheierea fiecarei sedinte, noi vrem sa fi capabil sa lucrezi pentru schimbare si vindecare ca regula a fiecarei zile si suntem hotarati sa monitorizam progresul pe care il faci pe parcursul intregii interventii.

 

Creata sa fie o terapie de scurta durata – in mod obisnuit avand o durata cuprinsa intre 6 si 20 de sedinte – psihoterapia cognitiv-comportamentala se adapteaza nevoilor si obiectivelor specifice fiecarei persoane. Vom vorbi pentru a determina situatia unica in care te afli in acest moment si unde iti doresti sa fi in viitor, apoi vom dezvolta un program de interventie adaptat nevoilor tale.

 

Daca suferi din cauza anxietatii sau a problemelor de dispozitie suntem aici pentru a primi telefonul tau si pentru a discuta cum psihoterapia cognitiv-comportamentala poate fi cel mai potrivit tratament pentru depresie si cum te putem ajuta sa faci primul pas catre schimbare.

 

Atelierul de Psihologie

telefon: 0726 32 89 07

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Harta:  Cabinet de psihoterapie din Bucuresti

Atelierul de Psihologie: Tratament anxietate

 
Home Tratament depresie