Evaluare psihologică adulți

Acasă / Servicii / Evaluare psihologică / Evaluare psihologică adulți

Descriere

Viața se poate dovedi, de multe ori, copleșitoare și suntem puși în situația de a ne lupta cu stresul sau cu alte emoții intense. Uneori poți să ai nevoie de ajutor în a explora, a face față și de a înțelege un diagnostic de anxietate sau depresie. Poți să înțelegi și care au fost problemele subsidiare care au condus în timp la acele probleme cu care te confrunți acum (o problemă de atenție sau de învățare poate impacta serios funcționarea generală în viață a unui adult, de exemplu).

Echipa noastră de profesioniști îți pune la dispoziție o gamă variată de servicii psihologice destinate adulților, incluzând aici servicii de evaluare psihologică. Te putem ajuta să te înțelegi mai bine, să îți îmbunătățești funcționarea generală, să îți crești sentimentul și starea de bine. Este important să ai grijă de tine!

Evaluarea psihologică destinată adulților poate să te ajute să găsești răspuns la o gamă largă de întrebări. Uneori avem o tulburare nediagnosticată de învățare sau o problemă de tipul deficitului atențional cu care ne luptăm din copilărie fără să fim conștienți. Alteori problemele care țin de sănătatea mentală, ca adult, ne limitează serios abilitățile individuale de funcționare în diverse domenii importante de viață ( la locul de muncă, în familie, etc. ). Fiecare demers de evaluare psihologică este construit special pentru a adresa aceste probleme unice cu care te poți confrunta.

Când este cazul să fac o evaluare psihologică?

Serviciile psihologice pe car ele oferim la atelieruldepsihologie.ro pot să îți vină în ajutor în cazul în care te confrunți cu una sau mai multe dintre următoarele probleme întâlnite în cazul adulților:

Instrumente clinice pe care le folosim în demersul de evaluare psihologică pentru adulți sunt:

Millon Clinical Multiaxial Inventory – III (MCMI – III) oferă informații referitoare la psihopatologie, inclusiv tulburările regăsite în Manualul de diagnostic și tratament al tulburărilor mintale DSM-IV. Inventarul MCMI-III este destinat adulților (cel puțin 18 ani) și necesită un nivel de înțelegere a cuvântului scris corespunzător clasei a opta. Este dezvoltat și standardizat pe populația clinică (pacienți din spitalele de psihiatrie și pacienți cu tulburări psihiatrice diagnosticate).

Vârsta

> 18 ani

Durata

30 de minute

Adaptive Behavior Assessment System II (ABAS 2) oferă o evaluare comprehensivă, bazată pe norme culese cu grijă, a abilităților adaptative ale persoanelor. Acest instrument are o arie largă de utilitate, aplicându-se de la nou-născuți și până la vârsta de 89 de ani; el poate fi folosit pentru: a evalua deprinderile adaptative ale unei persoane, cât și capacitatea acesteia de a trăi independent, diagnosticarea și clasificarea anumitor dizabilități sau tulburări, identificarea punctelor tari și a limitelor, a ajuta la documentarea și monitorizarea progresului

Vârsta

< 89 ani

Durata

20 de minute

Intelligenz-Struktur-Test 2000 R (IST) este instrument de evaluare a aptitudinilor cognitive, bazat pe Meta-modelul inteligenței. Din punct de vedere conceptual, la un nivel factorial primar IST măsoară: inteligența verbală, inteligența numerică, inteligența figurală şi, raționamentul (într-un sens mai incluziv – ca sumă a inteligenței verbale, numerice şi figurale). Iar la nivelul ierarhic secundar, cu ajutorul modulului extensiv, testul evaluează: inteligența fluidă (gf) și inteligența cristalizată (gc). IST poate fi completat de o persoană în maxim 144 minute, deoarece modalitatea de administrare a acestui instrument presupune un timp limitat. Testul este adresat persoanelor normale cu vârsta cuprinsă între 14 ani și 65 de ani.

Vârsta

14-65 ani

Durata

144 de minute

Inventarul de Personalitate Freiburg (Freiburger Persönlichkeitsinventar) (FPI-G) este un instrument de evaluare omnibus, elaborat de Jochen Fahrenberg, Herbert Selg și Rainer Hampel după modelul multifazic, pentru a evalua dimensiuni ale personalității adulte.

Vârsta

peste 13 ani

Durata

20 de minute

Dyadic Adjustment Scale (DAS) este un instrument folosit pentru evaluarea satisfacției în relația de cuplu. Scopul avut în dezvoltarea DAS a fost să se creeze o masură care să poată fi folosită atât cu perechile căsătorite cât și cu celelalte diade, consensuale, cum ar fi cuplurile ce trăiesc împreuna liber consimțit.

Vârsta

peste 18 ani

Durata

10 minute

Jackson Vocational Interest Survey (JVIS) este un instrument eficient de măsurare a intereselor vocaționale în vederea estimării intereselor vocaționale ale persoanelor de ambele sexe, de-a lungul unui set comun de dimensiuni.

Vârsta

peste 14 ani

Durata

55 de minute

Sistemul de Evaluare Clinică (SEC) reprezintă un set de probe psihologice (scale clinice) care evaluează tabloul clinic, focalizate pe cele mai importante componente ale acestuia: distresul, tabloul de tip depresiv şi de tip anxios. Unele scale evaluează şi aspectele care ţin de starea de sănătate (emoţii pozitive, emoţii funcţionale negative etc.), lucru ignorat în majoritatea sistemelor de evaluare clinică existente.