Psihoterapie în București

Acasă / Servicii / Psihoterapie în București

Descriere

Psihoterapia este un termen general care este utilizat pentru a descrie procesul de tratare a tulburărilor psihologice și a stresului prin utilizarea unor tehnici psihologice și verbale. În timpul acestui proces, un psihoterapeut ajută clientul să abordeze probleme specifice sau generale, cum ar fi o anumită tulburare psihologică, dificultăți de adaptare sau nivele ridicate de stres.

În funcție de abordarea folosită de terapeut, se poate utiliza o gamă largă de tehnici și strategii. Cu toate acestea, aproape toate tipurile de psihoterapie implică dezvoltarea unei relații terapeutice bazate pe comunicare, pe crearea unui dialog și a unui cadru de lucrul care ajută clientul să depășească gândurile sau comportamentele problematice.

Specialiștii noștrii sunt formați în psihoterapie cognitiv-comportamentală pentru că au pornit de la premiza oferiri unui tratament eficient, prin care să pot obține rezultate într-un timp relativ scurt.

Psihoterapia cognitiv-comportamentală a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani atât în rândul beneficiarilor serviciilor de sănătate mintală cât și printre profesioniștii din domeniu, deoarece este o opțiune de tratament de scurtă durată, bazată pe dovezi, care ajută eficient clienții să depășească o mare varietate de probleme emoționale și comportamentale.

Când ști că e timpul să cauți un psiholog?

Uneori poate fi dificil să căutați ajutor sau chiar să recunoști că este timpul să discutați cu un profesionist.

Este foarte important de reținut că, cu cât soliciți asistență specializată mai devreme, cu atât mai repede vei începe să te simțiți mai bine. În loc să aștepți până când simptomele îți scapă de sub control, ar fi bine să iei în considerare că este bine să ceri ajutor imediat ce începi să recunoști că ar putea exista o problemă.

Semnele cheie care îți arată că ar putea fi momentul să te adresezi unui psihoterapeut includ:

  • problema cu care te confrunți îți provoacă suferință sau perturbări semnificative în viața de zi cu zi și vezi că afectează semnificativ o serie de domenii importante din viața ta, inclusiv școala, munca și relațiile. Când aceste lucruri se întâmplă, poate fi timpul să iei în considerare că psihoterapia te poate ajuta.
  • atunci când te bazezi pe mecanisme de coping (de adaptare) nesănătoase sau periculoase și îți dai seama că pentru a face față problemei cu care te confrunți fumezi, bei, mănânci într-un mod excesiv sau îți descarci frustrările asupra celorlalți. Solicitând ajutor de specialitate, poți ajunge să găsești strategii de adaptare mai sănătoase și mai benefice.
  • prietenii și familia sunt preocupați de bunăstarea ta. dacă ai ajuns într-un punct în care alți oameni sunt îngrijorați de sănătatea ta emoțională, poate este timpul să vezi dacă psihoterapia îți poate îmbunătăți stările emoționale.
  • dacă nimic din ce ai încercat până acum nu te-a ajutat, ai citit cărți de self-help, ai explorat câteva tehnici despre care ai citit online sau chiar ai încercat de mai multe ori să ignori problema și totuși lucrurile pare că au rămas la fel, sau chiar s-au înrăutățit, amintește-ți doar că nu trebuie să așteptați până când problemele devin atât de copleșitoare, astfel încât să devină imposibilil sa le faci față. Ajutorul este disponibil și cu cât ajungi mai devreme la cabinetul psihologic, cu atât vei reveni mai repede la o stare de spirit mai sănătoasă și mai fericită.

Lucrează cu psihologii noștrii atât la cabinetul nostru din București, cât și în cadrul sesiunilor de psihoterapie online.