Tratament depresie

Acasă / Servicii / Tratament depresie

Descriere

Fiecare dintre noi a observat modificări ale stării de dispozitie din viața de zi cu zi sau chiar de la o ora la alta. Dacă aceste sentimente nu dispar sau dacă devin atât de rele încât interferează cu activitățile pe care le faci în mod obișnuit, este posibil să suferi de depresie.

Când suferi de depresie lucrurile pot părea lipsite de speranță și aflate în afara controlului tău, dar dacă primești tratamentul corect este foarte posibil ca acest lucru să se schimbe.

Înțelegerea mecanismelor depresiei și implicarea în activități și comportamente active te poate ajuta atât pentru ameliorarea simptomelor depresive, cât și pentru prevenirea reapariției lor în viitor. Indiferent ce ți-a declanșat depresia, psihologii noștrii te pot ajuta să înțelegi ce te ține blocat și care sunt pașii pe care îi poți face pentru a redobândi controlul în viața ta și fericirea.

Ce poți obține în urma unui tratament eficient pentru depresie

La atelieruldepsihologie.ro , multe persoane au reușit să depășească o gamă largă de simptome depresive. Iată doar câteva dintre modalitățile prin care te putem ajuta să devii o persoană mai pozitivă și mai fericită:

 • Înțelegi cum cauzele principale ale simptomelor depresiei pot bloca schimbările pozitive
 • Descoperi pași pe care îi poți face pentru a aborda cauza depresiei și pentru a reconstrui fericirea
 • Înțelegi cum anumite comportamente pot alimenta simptomele depresiei și înveți cum să le poți schimba
 • Descoperi strategii eficiente care pot împiedica simptomele depresive să te acapareze
 • Înveți să dezvolți un set de instrumente pe care îl poți utiliza pentru a preveni reapariția depresiei în viitor

Care sunt semnele și simptomele depresiei?

Experiența fiecăruia cu depresia variază, dar există câteva semne și simptome comune. Este important să ne amintim că aceste simptome le putem întâlni la toată lumea. Cu toate acestea, cu cât ai mai multe simptome, cu cât acestea sunt mai puternice și cu cât durează mai mult, cu atât este mai probabil să te confrunți cu depresia. Când aceste simptome provoacă probleme în viața ta, obținerea de ajutor îți poate consolida capacitatea de a face față depresiei și o recuperare mai rapidă.

De ce devenim deprimați?

Există multe motive pentru care te-ai putea simți deprimat și acestea vor fi diferite de la o persoană la alta. Uneori, cauza este evidentă – o dezamăgire, o frustrare anume sau pierderea unei persoane dragi – dar nu este cazul întotdeauna. În mod obișnuit, există mai multe motive și factori care stau la bază și care acționează combinat pentru a duce la depresie. Acestea pot include:

 • Evenimente negative în viață, cum ar fi pierderea locului de muncă, probleme familiale sau un divorț
 • Doliul și modul în care reușești să te adaptezi pierderii suferite
 • Experiențele din copilărie, inclusiv traume și abuzuri, sau lipsa pregătirii pentru viața adultă
 • Furia suprimată pe termen lung
 • Circumstanțe personale, cum ar fi singurătatea, stresul, epuizarea fizică sau dizabilitatea
 • Boli fizice, boli dureroase sau cronice (de exemplu, artrita), dezechilibre hormonale
 • Condiții medicale care pot pune viața în pericol, precum cancerul și bolile de inimă
 • Consumul exagerat de alcool

Când ar trebui să solicit ajutor pentru depresie?

În timp ce toată lumea se simte tristă din când în când, cum ști când simptomele tale au ajuns la momentul în care ai nevoie de ajutor profesional? De regulă, dacă simptomele depresive durează mai mult de două săptămâni și te simți deprimat în cea mai mare parte a zilei, în fiecare zi, ar trebui să cauți ajutor.

Dacă depresia începe să interfereze cu capacitatea ta de a funcționa la locul de muncă, în familie, în relații și viața socială sau sentimentul general de mulțumire este afectat până la punctul în care s-ar putea să aveți în vedere auto-vătămare sau sinucidere, ai avea nevoie urgentă de sprijin profesional.

Uneori poate părea o sarcină imposibilă de a-ți depăși depresia, dar cu cât soliciți ajutor mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele de a-ți transforma perspectiva negativă și viața.