Tratament stres

Acasă / Servicii / Tratament stres

Descriere

Noi oamenii progresăm dacă dispunem de o cantitate echilibrată de stres în viețile noastre. Acesta generează în corpul nostru o serie de reacții care ne motivează să gestionăm provocările și să acționăm pentru atingerea obiectivelor.

Atunci când stresul depășește nivelurile sănătoase, ne poate afecta semnificativ fericirea și bunăstarea. Prea mult stres, poate provoca probleme la locul de muncă, în relații și poate duce chiar la apariția unor boli fizice.

Gestionarea cu succes a stresului necesită să știi cum să controlezi factorii ce generează stres în viața ta. Psihologii noștrii te pot ajuta să dezvolți instrumentele de care ai nevoie, ca să te simțiți încrezător și în control, indiferent de situația de viață cu care te confrunți.

Ce poți obține în urma unui tratament eficient pentru stres:

În timp ce stresul nu poate fi înlăturat complet din viața noastră, la atelierul de psihologie poți să înveți tehnici care te ajută să reduci la minimum impactul stresului în viața de zi cu zi și să dezvolți abilități esențiale, pentru a preveni reapariția stresului excesiv pe viitor. Psihologii noștri folosesc o combinație de tehnici provenite din psihoterapia cognitiv-comportamentală și mindfulness care te pot a te ajuta să:

  • Înțelegi factorii importanți care determină ca nivelul tău de stre să depășească nivelurile confortabile și ce poți face pentru a opri acest lucru în viitor
  • Descoperi cum să înlocuiești simptomele fiziologice inconfortabile provocate de stres cu încredere și control
  • Afli de ce, în anumite situații, în care alții par calmi, vă puteți simți stresați sau anxioși și pașii pe care îi poți face pentru a schimba acest lucru
  • Descoperi strategii simple pe care le poți folosi pentru a aborda situațiile stresante și pentru a vă simți mai calm și în control
  • Aflați cum puteți preveni escaladarea sau recidiva acțiunilor stresului în viitor
  • Descoperi cum să creezi echilibru în viața ta, astfel încât să reduci stresul și creezi mai multă fericire și mulțumire.
  • Dacă stresul tău este omniprezent, poți descoperi cum să îndepărtezi rădăcinile răspunsurilor particulare la stres, dezvoltate în mod obișnuit în copilărie și adolescență, care provoacă disconfort inutil și te neliniștesc în prezent. Astfel poți deveni calm și încrezător în situațiile în care ai considerat că doar alte persoane pot avea acel sentiment.

Care sunt cauzele stresului?

Multe dintre situațiile de viață pot genera stres, în special problemele de la locul de muncă, relațiile și banii. În același timp, evenimentele cum ar fi moartea, încheierea unui relații sau mutarea într-o casă nouă pot duce spre o accentuare a stresului. Stresul determină în corpului tău o eliberare de hormoni, care fac parte din reacția pe care o numim răspunsul de „luptă sau fugă”. Această reacție te ajută să faci față presiunii sau amenințărilor. Odată ce evenimentul a trecut nivelurile ridicate de hormoni revin la normal. Cu toate acestea, dacă aveți de-a face cu stres în mod constant, acești hormoni rămân în corpul tău la un nivel ridicat și duc la apariția simptomelor de stres.

Care sunt cele mai întâlnite simptome ale stresului?

Lucrează cu psihologii noștrii atât la cabinetul nostru din București, cât și în cadrul sesiunilor de psihoterapie online pentru a obține rapid rezultate în gestionarea eficientă a stresului.