Ateliere pentru adulți

Acasă / Ateliere / Ateliere pentru adulți

Descriere

În mod tradițional psihoterapia cognitiv-comportamentală a fost descrisă și practicată într-un format individual. Cu toate acestea încă de la început, autori ca Beck, Rush sau Show au evidențiat utilizarea grupurilor terapeutice. Motivele explorării acestui tip de abodare, de grup, au fost atunci în 1979, cum sunt și acum, simple: mai mulți clienți pot fi tratați într-o anumită perioadă de timp de către terapeuți profesioniști, decât pot fi tratați inidividual.

Terapia cognitiv-comportamentală de grup poate juca un rol important în a face problemele de sănătate mintală mai accesibile și mai puțin costisitoare, iar acesta este unul dintre obiectivele pe care noi le urmărim prin workshop-urile și grupurile terapeutice pe care le dezvoltăm și vi le propunem.

Experiențe

Experiențele de lucru anterioare ne-au arătat că grupurile care s-au creat în cursul atelierelor noastre au avut potențialul de a oferi participanților un sentiment de apartenență, care combate izolarea socială și sentimentele de a fi stigmatizat sau marginalizat în societate. Uneori apare o îmbunătățire remarcabilă a încrederii în sine, deși majoritatea atelierelor nu abordează în mod explicit dificultățile legate de stima de sine. Suntem conștienți că, de multe ori, clienții continuă să se întâlnească și să realizeze activități, după ce grupurile s-au încheiat, ceea ce ne lasă surprinși în continuare să constatăm cât de mult înseamnă pentru oameni să aibă sentimentul de a fi „în aceiași barcă”, ne referim aici la sentimentul de apartenență. Unul dintre aspectele grupurilor terapeutice care te răsplătesc, este să mergi la o primă sesiune, spre exemplu, cu un grup de persoane care suferă de tulburare obsesiv-compulsivă și să fi martor la cât de rapid atmosfera inițială de anxietate și rușine se schimbă către una de deschidere relaxată, acceptare de sine și a celorlați și multă speranță. Practic în decursul celor două ore au loc unele „magii de grup” care nu sunt ușor de explicat.

Te așteptăm să te înscri la atelierele și workshop-urile noastre pentru a deveni mai bun în a face față problemelor emoționale, comportamentale sau de relaționare cu care te confrunți.