Psihoterapie online

Acasă / Servicii / Psihoterapie online

Descriere

Suntem parteneri cu prima platformă de psihoterapie online din România și invităm pe cei care nu pot ajunge la cabinetul nostru de psihologie din București, pe românii ce locuiesc temporar sau definitiv în altă țară, să beneficieze de cel mai eficient tratament pentru anxietate și depresie, folosind o modalitate modernă și eficientă, psihoterapia cognitiv-comportamentală.

Dacă doriți să programați o ședință de psihoterapie online, vă rugăm să ne scrieți un mesaj sau să ne contactați telefonic. Vă vom trimite în cel mai scurt timp detalii legate de modalitățile de plată și desfășurarea acesteia.

Întrebări frecvente

Site-ului Școlii de Medicină a Universității Harvard – Harvard Health Publishing arăta că psihoterapie cognitiv-comportamentală desfășurată online reprezintă una dintre cele mai noi tendințe în furnizarea de servicii de sănătate mintală.

Psihoterapie online este adesea recomandată persoanelor pentru care este dificilă stabilirea unei întâlniri la cabinet, persoanelor cu mobilitate redusă, sau celor care trăiesc în zone unde serviciile de sănătate mintală nu sunt dezvoltate. O mare parte dintre clienții care ne-au solicitat acest serviciu sunt vorbitori de limba română care studiază, lucrează sau trăiesc în altă țară.

Dacă din diverse motive nu poți veni regulat la sedințele de psihoterapie desfășurate la cabinet, serviciile de psihoterapie online sunt opțiunea pentru găsirea soluțiilor la dificultățile pe care le întâmpini, în deplină siguranță și confidențialitate.

Psihoterapia online poate fi folosită pentru o varietate foarte largă de simptome, cum ar fi: atacul de panică, timiditatea (anxietatea socială), fobiile, stresul, furia, depresia, problemele de comunicare (din cuplu, din familie sau de la serviciu), tulburările de dinamică sexuală, tulburările în legătură cu somnul sau tulburările de alimentație.

 

Acum toate aceste probleme pot fi tratate chiar de la tine de acasă, folosind un computer sau telefonul mobil și o conexiune bună la internet.

Numeroase studii au arătat că serviciile de sănătate mintală oferite prin intermediul internetului sunt la fel de eficiente precum cele desfășurate „față în față” și că reprezintă o alternativă care merită considerată.

Eficiența intervențiilor la distanță a fost analizată și pentru psihoterapia cognitiv-comportamentală, care este una dintre modalitățile terapeutice cele mai studiate, iar rezultatele au fost similare.

Studiul „Therapist‐supported Internet cognitive behavioural therapy for anxiety disorders in adults” publicat în 2015 a evidențiat că psihoterapia cognitiv-comportamentală furnizată prin intermediul internetului a fost la fel de eficientă precum cea desfășurată în mod tradițional la cabinet în tratamentul tulburărilor de anxietate.

O analiză de articole publicată în 2017 „The Effectiveness of Internet-Based Cognitive Behavioral Therapy in Treatment of Psychiatric Disorders” a concluzionat, de asemenea, că psihoterapia cognitiv-comportamentală desfășurată online este o opțiune accesibilă și eficientă în tratamentul problemelor de sănătate mintală.

Serviciile de psihoterapie online au o serie de avantaje dar și dezavantaje, subiecte pe care le vom aborda într-unul dintre articolele noastre.